7. klasse og hjemmeskole

7. klasse har hatt hjemmeskole i mange uker, og vil gjerne fortelle hvordan det har vært. Elevene fikk i oppgave å skrive ned noen ord hver om hjemmeskolen, og her kommer noen av sitatene:

«Det var deilig å være hjemme sånn at jeg kunne stå opp senere, være mer med familien og alle dyrene mine. Men jeg savnet også vennene mine da. Syntes fagene var litt vanskelig alene, men det gikk bedre når det ble litt rutiner. Det var også deilig å velge hvilken rekkefølge du kunne gjøre de forskjellige fagene. Det var deilig å være hjemme, men det var også litt deilig å komme tilbake på skolen, for man ble litt lei av de i familien etter hvert.»

«Det var veldig bra med hjemmeskole, for da brukte jeg mye mindre tid på skolearbeid enn jeg gjør på skolen. Og jeg slapp å stresse med å rekke bussen. Jeg slapp også å vente i 20 minutter på bussen mens jeg fryser noe sjukt. Og det var deilig å kunne sove til klokka syv, istedenfor klokka halv seks.»

«Det har vært ganske OK, jeg har hoppa VEEEEELDIG mye på trampoen og lært 4 nye triks. Det har også vært ganske chill, og det har blitt litt mindre sitting. Hvis jeg ble ferdig tidlig, satt jeg meg ned ved pc-en eller hoppa på trampoen. Jeg skada meg 2 ganger på trampoen, en gang landa jeg på nakken når jeg skulle ta halvskru x 2. Den andre gangen skada jeg kneet, men jeg vet ikke hvorfor. Jeg møtte noen venner i byen ved noen mini-trampoliner og gjorde mye triks og hadde det gøy!»

«Det var veldig gøy i starten, men det ble ganske kjedelig til slutt. Jeg så vennene mine noen få ganger. Men det var bare noen av de. Etter hvert når småsøsknene mine begynte på skolen fikk jeg litt bedre «plass», så jeg slapp å sitte på rommet mitt. Jeg synes det var veldig gøy å begynne på skolen igjen, selv om vi må vaske hendene hver gang vi kommer på skolen, inn fra friminutt, når vi spiser og når vi drar fra skolen.»

«Den første uka var det veldig deilig å ha hjemmeskole. Det har egentlig alltid vært drømmen min at skolen stengte. Jeg fikk veldig mye tid til å hoppe på trampolina og bygge lego og sånt. Men på slutten savna jeg skolen litt. Det jeg likte best med hjemmeskole var at jeg brukte mye mindre tid på skole enn jeg gjør til vanlig.»

«Det var mye lettere å gjøre lekser og skole for meg. Men det dumme med det var at jeg ikke fikk møte vennene mine.»

«Hjemmeskolen min var faktisk veldig gøy, fordi da hadde jeg flere muligheter til å hoppe mye på trampoline og dra ned i skateparken og sånne ting, men det som var dumt var at jeg ikke fikk hengt med venner så mye unntatt noen ganger. Jeg fikk laget meg deiligere lunsj for eksempel. Eggerøre og speilegg. Det ble mindre stress i lunsjen, fordi da kunne jeg velge litt mere selv når jeg skulle spise.»