Cover og tastatur

Vi brukte mye tid på å saumfare markedet for gode iPad-cover. Det viktigste kriteriet var at de skulle være robuste. Vi landet på Shockwave fra nettfirmaet uzbl.com. Den leveres med en innebygd og utskiftbar plastfilm for skjermen.

coverFlere iPader har blitt mistet i gulvet fra omtrent en meters høyde uten å ha fått noen merkbare skader med coveret ShockWave.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coveret har også en bordstøtte som gir god støtte i to posisjoner på bordplaten.cover1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har også kjøpt Bluetooth-baserte tastaturer til elever og noen lærere. Dette er særlig funksjonelt under litt lengre skriveøkter. Tastaturet Logitech Tablet Keyboard for iPad (http://www.multicom.no) ble vår testvinner med svært gode ergonomiske egenskaper, stabil tilkopling og et solid cover som også kan settes opp som stativ for iPaden:

cover6

 

 

 

 

 

cover4 cover3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tastaturet har ett problem som det sannsynligvis deler med alle eksterne nettbrett-tastaturer: Når det innebygde iPad-tastaturet settes til engelsk (og sikkert flere andre språk), bytter noen av tastene plass. Vi har løst dette ved å skrive ut et bilde av tastaturet med tydelig markering av de nye plasseringene (klikk for stort bilde):

tastaturENG

 

 

 

 

 

 

 

 

En svakhet med Shockwave er at det ikke henger fast noen deksel for selve skjermen. Det kan kjøpes løst i tillegg og ser slik ut:

cover8 cover9