Presidentvalget i USA

De siste månedene, ukene, dagene og timene har det vært en nyhetssak det har vært umulig å unngå. I nyhetssendinger både på TV og i radio, samt i de fleste sosiale medier, har presidentvalget i USA vært bredt dekket.

Det store spørsmålet har vært om president Trump, for det republikanske partiet, blir sittende? Eller vil Joe Biden, fra demokratene, overta presidentembetet?

For 3. klassingene på Moe skole har heller ikke dette valget gått stille forbi. I norsk og samfunnsfag har presidentvalget vært tema i de to siste ukene av oktober. Elevene har lest faktatekster om Trump, Biden og deres visepresidenter Pence og Harris på Salaby.no. De har farget det amerikanske flagget og fått kjennskap til republikanernes elefant-logo og demokratenes esel-logo. Elevene har jobbet med venn-diagram for å finne likheter og ulikheter mellom presidentkandidatene.

To av elevene tok utfordringen på strak arm og tok på seg rollen som Trump og Biden, i all hemmelighet for resten av klassen. De planla en liten diskusjon og hoppet selvfølgelig i dressen for skuespillets del.

Det ble intervju og en kranglete og morsom diskusjon om klimapolitikk.

En fun-fact vi kom over da vi leste om Trump, var at han har en rød knott på kontorpulten sin. Dersom han trykker på denne blir han servert Cola. Det måtte vi også prøve! Etter flere forsøk på at elevene skulle trykke samtidig på sin røde lapp, banket det plutselig på døra. Der kom serveringen. Yippi – det virket!

Så var det tid for valg, og elevene fikk spørsmålet:

Hvem tror du vinner valget 3. november?

3. klasses valg:

4 stemmer for Trump, 13 stemmer for Biden.

Nå er det opp til amerikanerne. Lykke til!

Kristin S. Øverland (kontaktlærer)