Puffin nettleser: Surf på nettet som på en PC

Det som lenge kanskje har vært iPadens største ulempe, er at enkelte nettsider ikke fungerer som forventet. Med Puffin er problemet ute av verden.

Safari takler ikke sider som blant annet er Flash-basert. Vi har prøvd med Photon, og langt på vei har den løst mange problemer. Likevel går Photon litt for tregt og har i mange tilfeller begrenset brukervennlighet slik vi har opplevd det.

Puffin, derimot, er helt suveren! Alle tester vi har gjort, har vært 100 % vellykket. Det betyr at det ikke lenger er noe problem med nettressurser som DrillPro, Salaby osv.

Puffin er tilgjengelig i flere varianter i App Store. Vi har valgt fullversjon siden de andre alternativene har noen begrensninger. Det er mye mulig vi ikke vil merke så mye til disse, men det er litt kjedelig plutselig å havne midt oppe i disse begrensningene i en undervisningssituasjon.

Vær også klar over at Puffin oppfører seg som en proxy-server. Det gjør det krevende å legge inn begrensninger i søkemulighetene i tilfeller der det er påkrevd (f.eks. eksamen). En enkel og kjapp løsning kan være å fjerne Puffin fra iPadene via MDM (LightSpeed etc.), og heller legge den inn igjen etter prøvesituasjonen.

Les mer på www.puffinbrowser.com