Samarbeid i hjemmeskolens tid

Det som er det virkelige savnet i den digitale hjemmeskolen, er det sosiale, og ikke minst det å samarbeide om læring. Derfor var det fantastisk å kunne åpne opp Minecraft Education for elevene. For oss i 6. klasse betyr det at vi endelig kan møtes og leke med hverandre igjen!

Nå har elever og lærere over det ganske land fått prøvd seg på hjemmeskole de siste ukene. Det har vist at det er mye læring som lar seg gjennomføre via en skjerm, i hvert fall når elevene allerede har tilgang til en iPad, slik vi har på Moe skole.

En uke i april fikk læringsgruppene i 6. klasse en stor oppgave: Lag en film av Bukkene Bruse-eventyret i Minecraft Education sammen og les inn det engelske eventyret som lydspor. Elevene imponerte med tekniske kunnskaper, filmredigering, engelskuttale og ikke minst muligheten til å trekke sentrale hendelser ut av eventyret og filmatisere dem. I filmvinduet ovenfor kan du se hvordan Tobias og Vibeke løste oppgaven.

6. klasse kommer fortsatt til å benytte Minecraft Education, og vi gleder oss til å finne nye og spennende prosjekter som inneholder samarbeid og masse læring! Det ryktes at appen bringer suksess også i andre klasser.

Jenny Andrine Johansen,
kontaktlærer i 6. klasse